آزمایشگاه مرکزی

آزمایشگاه مرکزی دانشگاه با تکیه به پیشرفته ترین میکروسکوپ های الکترونی و اتمی در زمینه تصویربرداری ها و مشخصه یابی های سطح آماده خدمت رسانی به محققان عزیز می باشد.
سامانه رایانش موازی دانشگاه شهید بهشتی (سرمد) در آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شروع به کار کرد.
سامانه رایانش موازی دانشگاه شهید بهشتی (سرمد) در آزمایشگاه مرکزی دانشگاه شروع به کار کرد.
آزمایشگاه های جامع تحقیقاتی sbmu
آزمایشگاه های جامع تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
پردیس شهید عباسپور

در اواخر دهه 1340، با توجه به احساس نیاز بر تربیت نیروی انسانی متخصص برای توسعه و نگهداری از سیستمهای تولید، انتقال و توزیع برق، مرکزی تحت عنوان مرکز آموزشهای تخصصی برق در محل فعلی دانشگاه صنعت آب و برق با همکاری مشاوران خارجی ایجاد شد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی و با همت شهید عباسپور وزیر وقت نیرو، این مرکز تبدیل به یک مجتمع عالی آموزشی و پژوهشی شد و در دهه 1360 اقدام به تعریف برنامههای درسی مهندسی کاربردی در رشتههاي مهندسی برق، الکترونیک و ابزار دقیق، مکانیک نیروگاه و آب، و سپس پذیرش دانشجو نمود. شورای گسترش آموزش عالي در سال 1370 مجوز تبدیل آن به دانشکده صنعت آب و برق (شهید عباسپور) را صادر نموده و در سال 1374 با تبدیل آن به دانشگاه موافقت اصولی نمود.
در اوایل دهه 1370 با همکاری موسسه آي اچ ئي – تونسكو برنامه درسی کارشناسی ارشد مهندسی آب و فاضلاب برای اولین بار در کشور تدوین و پس از تصویب توسط شورای عالی برنامهریزی به مورد اجرا گذاشته شد. پذیرش دانشجو در دورههای تحصیلات تکمیلی از سال 1381 آغاز شد. .
در سال 1392، تعداد 100 نفر دانشجو دكتري در 8 كد-رشته، 600 نفر دانشجوي كارشناسي ارشد در 19 كد-رشته کارشناسی ارشد و 1600 نفر دانشجوي كارشناسي در 5 كد-رشته رشته در دانشگاه صنعت آب و برق تحصیل میکنند. تمامي اين دورههای آموزشی در راستای نیازهای صنعت آب و برق میباشند.
شورای گسترش آموزش عالی در جلسه مورخ 24/1/92 خود به منظور رفع نیازهای علمی، فنی و تخصصی نیروی انسانی متخصص کشور و تربیت و رشد و تعالی آنها، در راستای نیل به جایگاه معتبرترین دانشگاه تخصصی و مرجع علمی-فناوری اصلی در زمینههای مرتبط با صنعت آب، آبفا، برق و انرژی در سطح کشور و منطقه، و با انگیزه صیانت از سرمایهگذاریهای انجام شده و ارتقای سطح فعالیتهای علمی و فناوری، با الحاق دانشگاه صنعت آب و برق (شهید عباسپور) به دانشگاه شهید بهشتی تحت عنوان پردیس فنی و مهندسی شهید عباسپور دانشگاه شهید بهشتی موافقت به عمل آورد.
پژوهشکده علوم شناختی و مغز
پژوهشکده علوم شناختی و مغز دانشگاه
پژوهشکده علوم محیطی

پژوهشكده علوم محیطی دانشگاه شهید بهشتی در سال 1379، با توجه به نیاز روز افزون کشور به پژوهش و تحقیقات علمی در زمینه محیط زیست و برای اجرای بخشی از وظایف پژوهشی دانشگاه و همچنین به منظور توسعه نگرشهای عمیق نسبت به اثرات متقابل انسان، طبیعت و محیط زیست، بازشناسی چالشهای محیطی و ارائه راهحلهای واقعگرایانه برای رسیدگی به مسائل زیستمحیطی، فعالیت خود را با شش گروه برنامهریزی و طراحی محیط، حقوق محیط زیست، تنوع زیستی و مدیریت اكوسیستمها، اقتصاد و منابع محیط زیست، آلایندههای محیط زیست و كشاورزی اكولوژیك آغاز کرد.
این پژوهشکده علاوه بر پژوهشگران، صاحبنظران و متخصصان دانشگاه شهید بهشتی در زمینه علوم محیطی، از حضور استادان دیگر دانشگاهها، مراکز و سازمانهای تحقیقاتی و همچنین متخصصان و مسئولان اجرایی کشور بهره مند است. تأسیس این پژوهشکده بعد جدیدی از پژوهشهای علمی (اعم از کاربردی، توسعهای و بنیادی) را در دانشگاه ایجاد کرده و فعالیتهای علمی دانشگاه را در گروههای پژوهشی بین رشته ای، هماهنگ با پیشرفت علم و فناوریهای جدید در تمامی سطوح علمی، فنی، کشاورزی، پزشکی و غیره در راستای بهبود محیط زیست انسانی و طبیعی سامان میبخشد. امید است با حفاظت صحیح و پایدار از محیط زیست، حیات کره زمین برای برخورداری نسل های آینده تداوم یابد.
این پژوهشکده علاوه بر پژوهشگران، صاحبنظران و متخصصان دانشگاه شهید بهشتی در زمینه علوم محیطی، از حضور استادان دیگر دانشگاهها، مراکز و سازمانهای تحقیقاتی و همچنین متخصصان و مسئولان اجرایی کشور بهره مند است. تأسیس این پژوهشکده بعد جدیدی از پژوهشهای علمی (اعم از کاربردی، توسعهای و بنیادی) را در دانشگاه ایجاد کرده و فعالیتهای علمی دانشگاه را در گروههای پژوهشی بین رشته ای، هماهنگ با پیشرفت علم و فناوریهای جدید در تمامی سطوح علمی، فنی، کشاورزی، پزشکی و غیره در راستای بهبود محیط زیست انسانی و طبیعی سامان میبخشد. امید است با حفاظت صحیح و پایدار از محیط زیست، حیات کره زمین برای برخورداری نسل های آینده تداوم یابد.
پژوهشکده علوم و فناوریهای پزشکی
پژوهشکده علوم و فناوریهای پزشکی در سال 1395 در راستای همکاریهای بین رشته ای در حوزه پزشکی تاسیس گردیده است.
پژوهشکده علوم و فناوریهای پزشکی
پژوهشکده علوم و فناوری های پزشکی اولین نهاد تحقیقاتی در کشور است که با همکاری وزارت بهداشت و وزارت علوم در جهت تقویت تحقیقات میان رشتهای مورد علاقه طرفین تاسیس شده است. به منظور کاهش شکاف و تقویت تعامل میان محققین علوم پایه و مهندسی با پژوهشگران علوم پزشکی، دکتر فرهادی وزیر محترم علوم تحقیقات و فناوری و دکتر رضا ملک زاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سال 1394 با ایده تأسیس یک پژوهشکده مشترک بین دو وزارت توافق کردند و مأموریت انجام این مهم را به دکتر طهرانچی ریاست وقت دانشگاه شهید بهشتی سپردند. متعاقبا، دکتر مجتبی زارعی مسئول راهاندازی پژوهشکده تحت عنوان "پژوهشکده علوم و فناوریهای پزشکی" تعیین گردیدند. پژوهشکده علوم و فناوریهای پزشکی با سه گروه در تاریخ 1395/3/29 به تصویب شورای گسترش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رسید.
پژوهشکده فضای مجازی
پژوهشکده فضای مجازی
پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی

در سالهاي اخير رويکردي همه جانبه جهت استفاده از داروهاي با منشأء طبيعي و به ويژه گياهي در بين مردم بوجود آمده است. بطوريکه بخش عمده اي از داروهاي عرضه شده در برخي از کشورهاي جهان را داروهاي با منشأء گياهي و طبيعي تشکيل مي دهند. بدون شک رسيدن به اين جايگاه جز با حمايت همه جانبه مراکز تحقيقاتي و دانشگاهي امکان پذير نبوده است بويژه آنکه نياز روزافزون کارخانه هاي داروسازي به مواد اوليه و همچنين لزوم حفظ منابع طبيعي، اهيمت کشت و فرآوري گياهان دارويي را دو چندان نموده است بدين خاطر امروزه بسياري از دانشگاههاي معتبر در سراسر جهان، شاخه اي مستقل تحت عنوان توليد و فرآوري داروهاي گياهي تأسيس نموده و به تربيت نيروهاي متخصص و کارآمد مشغولند. با توجه به سابقه و پيشينيه درخشان ايران در استفاده از گياهان دارويي، دانشگاه شهيد بهشتي با تأسيس پژوهشکده گياهان و مواد اوليه دارويي قدم در اين عرصه گذاشته و اميدوار است با استفاده از نيروهاي متخصص، حرکتي نهادينه و پويا را آغاز نمايد. لازم به ذکر است که اين پژوهشکده با مجوز سازمان توسعه صنعت ملل متحد(UNIDO) و در راستاي نياز کشور براي استفاده بهينه از گياهان دارويي بومي ايران تأسيس شده است. اين پژوهشکده شامل چهار گروه فيتوشيمي، بيولوژي، کشاورزي و مهندسي شيمي مي باشد که اساسنامه و تشکيلات آن به تصويب وزارت علوم، تحقيقات و فناوري رسيده و در مقطع کارشناسي ارشد دانشجو مي پذيرد.
پژوهشکده لیزرو پلاسما
پژوهشکده ی لیزر در سال 1372 در دانشکده علوم فعالیت خود را آغاز نمود. در سال 1374 این پژوهشکده مجوز اصولی و در سال 1377 مجوز قطعی تأسیس خود را از شورای گسترش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دریافت نمود و در سال 1383 به دنبال گسترش فعالیتها، به پژوهشکده لیزر و پلاسما تغییر نام یافت.
اولین دوره کارشناسی ارشد فوتونیک در سال 1381 در پژوهشکده راه اندازی شد. دوره دکتری فوتونیک در سال 1383 و کارشناسی ارشد مهندسی پلاسما نیز در سال 1384 شروع به فعالیت و جذب دانشجو نمودند. این دوره ها به منظور فعالیت حرفه ای و دقیق علمی در موضوعات مرتبط ایجاد شده اند و فارغ التحصیلان غالبا" به ادامه تحصیل پرداخته و یا در مجموعه های مختلف تخصصی مرتبط مشغول به کار شده اند. هدف اصلی این پژوهشکده گسترش علم لیزر، اپتیک، فوتونیک و پلاسما با تربیت نیروی متخصص، انجام تحقیقات پایه ای جهت گسترش مرزهای علم و تحقیقات کاربردی در صنعت و علوم، می باشد. در حال حاضر 5 گروه پژوهشی مصوب زیر در پژوهشکده لیزر و پلاسما وجود دارد:
1- کاربردهای لیزر
2- تکنولوژی لیزر
3- ماده چگال
4- بیوفوتونیک
5- مهندسی پلاسما
همچنین این پژوهشکده شامل ۱۸ آزمایشگاه فعال می باشد. هم اکنون تعداد ۱۶ عضو هیأت علمی در پژوهشکده فعالیت دارند.
ادوات فعال نوری آزمایشگاه تخلیه الکتریکی آزمایشگاه تست قطعات آزمایشگاه تصویربرداری بیولوژیک نوری آزمایشگاه مهندسی سطح پلاسما پلیمر، پوشش و مولکول های مغناطیس طیف سنجی لیزری فوتونیک مواد آلی و پلیمرها کارگاه کارگاه الکترونیک لیزرستان لیزرهای پالس کوتاه مگنتواپتیک مگنتوپلاسمونیک نانو مغناطیس و نیمرساناهای مغناطیسی
دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی

سوابق مربوط به فعالیتهای آموزشی تربیت بدنی در دانشگاه شهید بهشتی به زمان شروع به کار دانشگاه در سال 1347 برمی گردد که دانشجویان علاوه بر فعالیتهای فوق برنامه ورزشی که جنبه اختیاری داشت موظف بودند 2 واحد درسی تربیت بدنی را به شکل عمومی اخذ و پاس نمایند. کلیه فعالیتهای آموزشی تربیت بدنی در دانشگاه تا سال 51 – 1350 تحت نظر اداره تربیت بدنی ادامه داشت. در این سال تربیت بدنی دانشگاه به دو بخش به شرح زیر تقسیم شد: 1) گروه آموزشی تربیت بدنی به عنوان یکی از گروههای آموزشی دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی و 2) فعالیتهای فوق برنامه که هر دو بخش تا زمان تأسیس دانشکده زیر نظر معاونت دانشجویی دانشگاه فعالیت می کرد. طی یک دهه گذشته نیز یک گروه کارشناسی ارشد زیر نظر دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی فعالیت داشت که در نهایت این گروه به همراه گروه آموزشی کارشناسی تربیت بدنی با کسب مجوز پذیرش دانشجو در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری توانست در سال 1382 موفق به اخذ مجوز قطعی برای تأسیس دانشکده تربیت بدنی گردد. گروههای آموزشی دانشکده در حال حاضر شامل 1- گروه آموزشی فیزیولوژی ورزش 2- گروه آموزشی مدیریت و برنامه ریزی در تربیت بدنی 3- گروه آموزشی رفتار حرکتی است که با تصویب در هیأت امناء دانشگاه کار خود را رسما" شروع کرده است. دانشکده تربیت بدنی همچنین دارای یک کمیته ورزشهای تخصصی و عمومی است که برنامه ریزی درسهای عملی و تخصصی دانشجویان رشته تربیت بدنی و عمومی مربوط به دانشجویان کل دانشگاه را بر عهده دارد. ضمنا" این دانشکده علاوه بر دانشجویانی که فعلا" در 3 مقطع فوق در حال تحصیل هستند، دارای 2 گروه دانشجوی کارشناسی ارشد گرایشی در رشته های فیزیولوژی ورزش و رفتار حرکتی و 1 گروه دانشجوی دکتری در رشته رفتار حرکتی می باشد.
دانشکده شیمی

گروه شیمی دانشکده علوم در سال تحصیلی 42-1341 فعالیت خود را با پذیرش دانشجو در مقطع کارشناسی رشته شیمی (محض) آغاز کرد. گروه شیمی دانشگاه شهید بهشتی با بیش از پنج دهه فعالیت مستمر و درخشان آموزشی و پژوهشی در زمینه های مختلف شیمی، در آذر ماه 1391 به دانشکده شیمی ارتقاء یافت و ریاست آن بر عهده آقای دکتر محمد رضا نبید دانشیار شیمی پلیمر گروه شیمی کاربردی قرار گرفت.
دانشکده شیمی در مجموع در حال حاضر دارای 25 عضو هیات علمی تمام وقت با مدرک دکتری تخصصی، 3 مربی با مدرک کارشناسی ارشد، 341 دانشجوی کارشناسی، 74 دانشجوی کارشناسی ارشد، 78 دانشجوی دکتری تخصصی و 5 پژوهشگر دوره پسا دکتری می باشد. حدود 100 دانشجو نیز با قبولی در آزمون متمرکز و نیمه متمرکز ورودی دانشگاه ها در شروع نیمسال اول 1393-1392 به مجموعه دانشکده شیمی افزوده شدند.
دانشكده شیمی دانشگاه شهيد بهشتي شامل سه گروه شيمي کاربردی، شیمی محض و شیمی نفت و کاتالیست مي باشد. این دانشکده سالانه از طریق کنکور سراسری در مقطع کارشناسی شیمی در دو گرایش کاربردی و محض، در مقطع کارشناسی ارشد در پنج گرایش آلی، تجزیه، شیمی فیزیک، کاربردی و معدنی و در مقطع دکتری تخصصی در چهار گرایش آلی، تجزیه، شیمی فیزیک و معدنی دانشجو جذب می نماید. این دانشکده در نظر دارد در آینده نزدیک در مقطع کارشناسی ارشد رشته های شیمی پلیمر، شیمی دارویی، کاتالیست و شیمی محیط زیست نیز دانشجو جذب نماید.
دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی
دانشکده علوم تربیتی و روان شناسی دانشگاه شهید بهشتی (تهران) بعنوان یکی از دانشکده های پیشرو این دانشگاه است که در سال 1355 تاسیس و پس از انقلاب فرهنگی و بازگشایی دانشگاهها فعالیت خود را آغاز نمود و در سال تحصیلی 61-1360 با پذیرش دانشجو در رشته روان شناسی و علوم تربیتی فعالیتش را گسترش داد.
دانشکده علوم تربیتی وروان شناسی دانشگاه شهید بهشتی در حال حاضر با داشتن کادری مجرب و اساتید تاثیرگذار در حوزه روان شناسی و علوم تربیتی و با تحصیل حدود 1000 دانشجو در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری بعنوان یکی از برجسته ترین دانشکده های دانشگاه شهید بهشتی مطرح می باشد و همچنین با ارائه خدمات در مراکز مشاوره و روان شناسی در دانشگاه خدماتش را به عموم جامعه ارائه نموده است.
این دانشکده اکنون دارای چهارگروه آموزشی به شرح ذیل می باشد:
1.گروه علوم تربیتی
2.گروه روانشناسی
3.گروه مشاوره
4. گروه علم اطلاعات ودانش شناسی
دانشکده علوم تربیتی وروان شناسی دانشگاه شهید بهشتی در حال حاضر با داشتن کادری مجرب و اساتید تاثیرگذار در حوزه روان شناسی و علوم تربیتی و با تحصیل حدود 1000 دانشجو در مقاطع مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری بعنوان یکی از برجسته ترین دانشکده های دانشگاه شهید بهشتی مطرح می باشد و همچنین با ارائه خدمات در مراکز مشاوره و روان شناسی در دانشگاه خدماتش را به عموم جامعه ارائه نموده است.
این دانشکده اکنون دارای چهارگروه آموزشی به شرح ذیل می باشد:
1.گروه علوم تربیتی
2.گروه روانشناسی
3.گروه مشاوره
4. گروه علم اطلاعات ودانش شناسی
دانشکده علوم زمین

يكي از چالش هاي اصلي انسان در قرن بيست و يكم با جمعيتي بيش از هفت ميليارد نفر درك تاريخ گذشته، شناخت وضعيت فعلي و پيش بيني آينده كره زمين است. ازاينرو در قرن جديد اهميت علوم زمين بيش از گذشته شده است. دانشكده علوم زمين دانشگاه شهيد بهشتي داراي سابقه چهار دهه فعاليت درخشان در آموزش و پژوهش در زمينه هاي مختلف علوم زمين در رشته هاي جغرافيا، زمين شناسي، كاني شناسي، سنجش از دور و محيط زيست است. تنها در 15 سال گذشته بيش از 2000 دانشجو در مقاطع كارشناسي و تحصيلات تكميلي در اين دانشكده پژوهش و آموزش خود را به پايان رسانده اند.
اين دانشكده منطبق بر تحقيقات نوين، بيش از گذشته علاوه برتوجه به پديده هاي طبيعي، بررسي تاثير انسان بر سطح زمين و نياز جمعيت رو به رشد به منابع معدني را نيز مورد توجه قرار داده است و با توجه به چشم انداز علمي كشور به سوي توسعه برنامه هاي كاربردي پيش مي رود.
دانشکده علوم و فناوری زیستی

دانشکده علوم زیستی دانشگاه شهید بهشتی
آزمایشگاه تحقیقات علوم زیستی دانشگاه شهید بهشتی شامل آزمایشگاه تحقیقات عمومی ،آزمایشگاه بیوشیمی، آزمایشگاه ویروس شناسی و کشت سلولی، آزمایشگاه تحقیقات توكسیكولوژی و اكوفیزیولوژی آبزیان و آزمایشگاه فیزیولوژی قلب و اعصاب می باشد. در این آزمایشگاه ها خدمات دستگاهی با کیفیت بالا انجام می شود و حاضر به ارائه خدمات به دانشجویان تحصیلات تکمیلی و متقاضیان خارج از دانشگاه می باشد.
آزمایشگاه تحقیقات علوم زیستی دانشگاه شهید بهشتی شامل آزمایشگاه تحقیقات عمومی ،آزمایشگاه بیوشیمی، آزمایشگاه ویروس شناسی و کشت سلولی، آزمایشگاه تحقیقات توكسیكولوژی و اكوفیزیولوژی آبزیان و آزمایشگاه فیزیولوژی قلب و اعصاب می باشد. در این آزمایشگاه ها خدمات دستگاهی با کیفیت بالا انجام می شود و حاضر به ارائه خدمات به دانشجویان تحصیلات تکمیلی و متقاضیان خارج از دانشگاه می باشد.
دانشکده فیزیک

علم فيزيک علم شناخت طبيعت و کشف قوانين حاکم بر آن است. این علم گستره وسیعی از مفاهيم بنيادی تا مسائل کاربردی در صنعت و فناوری را در بر میگیرد و همواره نويدبخش اکتشافات علمی و فناوریهای جدیدمیباشد. امروزه تمایز علم فيزيک با ديگر علوم کمرنگتر شده و همانطور که انتظار میرود بر سایر علوم سايه افکنده به طوری که استفاده از دستاوردها و روشهای علم فیزیک در آنها بسیار مورد توجه قرار گرفته است.فيزيک بنيادی شاخهای از علم فیزیک است که قدمتی کهن در تاريخ علم دارد. این حوزه پژوهشی، مباحثی چون برهمکنشها در حوزه وسیعی از مقیاسهای مکانی و زمانی بین اجزای تشکیلدهنده عالم، کيهانشناسی و ذرات بنيادی گرفته تا مباحث مرتبط با برخی از مسائل فلسفی را شامل میشود. امروزه با رشد علوم مختلف موضوعات و شاخههای جديدی متولد شدهاند که تقسيم بندیهای سنتی علوم، ديگر کارامد نیستند. رشد و توسعه حوزههایپژوهشی جدید نيازمند نگرشی نظاممند، متوازن و چند جانبه از علوم مختلف است. به بیانی دیگر فرآیندی که در حال حاضر با آن روبهرو هستيم "ميانرشتهها" میباشند که در تولد و توسعه آنها،علم فيزيک با عنایت به رسالتی که دارد، نقشی اساسی بازی میکند. اين حقیقت باعث شده است که مرزهای علم فيزيک نه تنها به رشتههای فنی مهندسی بلکه به سایر علوم مانند علوم زيست محیطی و حتی علوم انسانی هم گسترش يابد.
گروه فيزيک دانشگاه شهید بهشتی به عنوان زیر مجموعهای از دانشکده علوم طی سالهای 1346 الی 1348 شمسی تأسيس گرديد. اين گروه در سه مقطع کارشناسي، کارشناسي ارشد و دکتري در گرایشهای ماده چگال، اتمی- ملکولی(لیزر و پلاسما)، ذرات بنیادی و نظریه میدانها، گرانش و کیهانشناسی و اخیراً سيستمهای پيچيده فعالیت میکند. با هدف بنیان و توسعه شاخههای پژوهشی بنيادی، کاربردی و توسعهای ارتقاء گروه فيزيک به یک دانشکده مستقل با عنوان "دانشکده فيزيک" در حال پیگیری است.
دانشکده فيزيک فعاليت خود را در سه حوزه کلی "فیزیک بنيادی"، "فیزیک کاربردی" و "فیزیک میانرشته ای"بنا نهاده است.
گروه فيزيک بنيادی: اين گروه به طور عمده مباحث بنيادی علم فيزيک همچون موضوعات ذرات بنيادی، گرانش، کيهان شناسی، اخترفیزیک، رياضیفيزيک، مکانیک آماری و غیره را هدف قرار میدهد. از جمله شاخههای پژوهشی در این حوزه، میتوان به شناخت نیروهای حاکم بر طبیعت و برهمکنشها، روشهای نوین در ریاضیفیزیک، ساختارهای کیهانی در مقیاسهای مختلف، اخترفیزیک، نقش تقارنهای دقیق و تقریبی در طبیعت، مسأله ابعاد اضافی، فیزیک آماری و تحلیل سیستمهای پيچیده، غیرخطی و غیرتعادلی اشاره نمود.
گروه فيزيک کاربردی: خاستگاه اين گروه به طور عمده پژوهش در مباحث علم فيزيک با دورنمای ارتقای توانمندیهای کاربردی و رفع نيازهای صنعتی، توليد فناوری روز و نگاهی به فناوریهای آينده است. از جمله پژوهشهای مطرح در این حوزه، میتوان به مباحث لیزر، اپتیک، پلاسما، ماده چگال و سیستمهای بسذرهای اشاره کرد.
گروه فيزيک ميان رشتهای: همان طور که ذکر شد امروزه تقسيم بندیهای سنتی علوم در حال دگرگونی است و ديگر شاخص تمایز بارزی بین رشتههای مختلف ترسیم نمیشود. مفاهيم نوظهوری پدیدار گشتهاند که متعلق به رشته خاصی ازرشتههای مرسوم نمیباشند و از طرفی يک رشته به تنهايی قادر به پاسخ گويی کامل به برخی از این مفاهیم نيست.به بيانی ديگر پيچيدگیهای علوم نوين که از يک سو خود معلول پيشرفتهای چشمگير علوم پايه میباشد به همراه درخواست جامعه بشری، عامل اصلی بنای چنين حوزههای علوم ميانرشتهای میباشند. امروزه يکی از محورهای مورد توجه در کشورهای توسعهيافته برای تضمين بقا و در کشورهای در حال توسعه برای رسيدن به يک توسعه پايدار با روندی در حال رشد، بیشک نگاه درست مبتنی بر عقلانيت و آيندهنگری در چنين حوزههاي جديد علمی میباشد. اين شاخه از علم فيزيک به مسايلی میپردازد که نه تنها دغدغه فيزيکدانان بلکه در سایر رشتهها نیز مورد علاقه پژوهشگران است. از جمله موضوعات مورد بحث در این گروه، میتوان نانو فیزیک، بیو فیزیک، هوش مصنوعی، هواشناسی، فیزیک اجتماع و فیزیک فضا رانام برد.
دانشکده مهندسی آب و محیط زیست

دانشکده مهندسی آب و محیط زیست مشتمل بر چهار گروه مهندسی آب و فاضلاب، مهندسی محیط زیست، مهندسی سازه و ژئوتکنیک و مهندسی منابع آب می باشد که همواره بدنبال اجرای برنامه ها و اهداف خود به نحوی مطلوب از قبیل: ارائه دوره های بلندمدت کارشناسی و تحصیلات تکمیلی، ارائه دوره های تخصصی مورد نیاز صنایع، مشاوره صنعتی، فعالیتهای پژوهشی، ارائه فعالیتهای تخصصی بامشارکت موسسات دیگر و مشاوره در امور تصمیم سازی صنعتی و مدیریتی بوده است.
به طور کلی هدف دانشکده از اجرای دوره های مختلف علمی و کاربردی در سطوح مختلف، آموزش دانشجویان و آشنا نمودن آنها با تکنولوژیهای گوناگون صنعت آب بوده، تا توانایی و قابلیت های لازم در این زمینه را بدست آورند. امرزوه دانش آموختگان این دانشکده با حضوردر بخش های مختلف طراحی، اجرا، بهره برداری، نگهداری صنعت آب و نشان دادن توانایی و شایستگی خود در موارد اجرایی، مطالعاتی، مدیریتی و مشاوره ای نقش مهمی را ایفا می نمایند.
به طور کلی هدف دانشکده از اجرای دوره های مختلف علمی و کاربردی در سطوح مختلف، آموزش دانشجویان و آشنا نمودن آنها با تکنولوژیهای گوناگون صنعت آب بوده، تا توانایی و قابلیت های لازم در این زمینه را بدست آورند. امرزوه دانش آموختگان این دانشکده با حضوردر بخش های مختلف طراحی، اجرا، بهره برداری، نگهداری صنعت آب و نشان دادن توانایی و شایستگی خود در موارد اجرایی، مطالعاتی، مدیریتی و مشاوره ای نقش مهمی را ایفا می نمایند.
دانشکده مهندسی فناوریهای نوین

دانشكده مهندسی فناوریهای نوین با رویكرد فعالیت در زمینه کاربرد علوم مهندسی در علوم و فنون نوین شكل گرفته است. این دانشکده فعالیت خود را در گروههای آموزشی مهندسی صنایع خمیر و كاغذ و مهندسی هوافضا آغاز کرده و در مقاطع تحصیلی کارشناسی تا دکتری دانشجو می پذیرد. در حال حاضر، رشته مهندسی صنایع خمیر و کاغذ با تغییر عنوان در قالب دو رشته تخصصی فرآورده های سلولزی و کامپوزیت های لیگنوسلولزی فعالیت می کند. رشته مهندسی هوافضا در پردیس مرکزی دانشگاه شهید بهشتی در تهران مستقر بوده و دو رشته فرآورده های سلولزی و کامپوزیت های لیگنوسلولزی در محل پارك علمی تحقیقاتی دانشگاه شهید بهشتی در مجاورت شهر زیرآب از توابع شهرستان سوادكود استان مازندران استقرار دارند.
سامانه رایانش موازی دانشگاه شهید بهشتی (سرمد)

بهرهوری از ماشینهای محاسباتی را، محاسبات سریع یا HPC(High Performance Computing) گویند. در سالهای اخیر با توجه به رشد روز افزون تعداد مسائلی که حل آنها با روشهای سنتی غیرممکن، خطرناک و یا بسیار هزینهبر میباشد، نقش پردازش سریع و بطور مشخص پردازش با توان بالا بسیار پررنگ شده است. پردازش سریع امکان ارائه راهکارهایی جهت آنالیز دادههای انبوه، ارزیابی آنها، و پیشگویی را بوجود آورده است . چنین قابلیتی میتواند پیشرفتهای چشمگیری در حوزههای که با امنیت ملی، تولید علم، و توسعه صنعتی و اجتماعی مرتبط بوده را باعث گردد.
شماره تماس:
29905428
شماره تماس:
29905428
مرکز تحقیقات پروتئین
چشم انداز مرکز تحقیقات پروتئین گسترش کاربردي تحقیقات حوزه هاي پپتید و پروتئین و با هدف انجام مطالعات مربوط به عملکرد پروتئین ها ي نوترکیب، نانو ساختارهاي حاوي پروتئین و مطالعات اهمیت بیولوژیک آنها در سطح ملکولی و سلولی، انجام تحقیقات در زمینه شیمی و بیوشیمی پپتید ها و پروتئین ها (طراحی، بیان، تخلیص، تعیین خصوصیات و آنالیز پپتید ها و پروتئین ها)، مطالعه ساختمان و پاید اري پپتیدها و پروتئین ها، ساخت نانوسیستم هاي متنوع پروتئینی، تولید فرآورده هاي نوترکیب (زیست فن آوري) می باشد.
وبینار

«وبینار بهشتی» در فروردین ماه 1399 به اهتمام معاونت پژوهشی و فناوری دانشگاه شهید بهشتی آغاز به کار کرد. گرچه در ابتدای شکلگیری، هدف اصلی از برگزاری وبینارها عبارت بود از گردهمایی برجسته ترین متخصصین برای تبیین هر چه بهتر وضعیت کرونا و وضعیت انسانها نسبت به این بیماری همهگیر، امّا نقش بارز این نشستها در برقراری تعاملات داخلی و بین المللی ضرورت تعمیم فعالیتها به تمامی زمینههای پژوهشی را به نمایش گذاشت. از اینرو، در حال حاضر «وبینار بهشتی» خود را ملزم میداند که برای ارتقای سطح پژوهشی و آموزشی جوامع آکادمیک (ملی و بین المللی) و همچنین برقرای ارتباط سهل الوصول میان دانشگاه و فضاهای اجتماعی بیرون دانشگاه اهتمام نماید.
بدین منظور «وبینار بهشتی» هم به شکل کاملا تخصصی و روشمند به طراحی و اجرای نشستها، جلسات و دوره آموزشی در قالب وبینار میپردازد و هم به شکل کامل قادر است همایشهای تخصصی ملی و بین المللی را طراحی، پیادهسازی و اجرا نماید. تاکنون دو همایش تخصصی بین المللی ("هشتمین همایش بین المللی علوم شناختی" و "اولین همایش بین المللی اخلاق، الهیات و بلایای فراگیر") را به شکل کامل برگزار نموده است. همچنین برگزار "روز باز دانشگاه شهید بهشتی" که با مشارکت تمامی مراکز علمی دانشگاه شهید بهشتی همراه بوده است را نیز در قالب 3 روز و 15 پنل تخصصی اجرا نموده است.
برگزاری بیش از 100 نشست و سخنرانی علمی نیز در زمره قسمتی از برنامه هایی است که تاکنن توسط این مرکز به سرانجام رسیده است.
«وبینار بهشتی» این آمادگی را دارد تا طراحی، پیاده سازی و اجرای هر گونه نشست، گردهمایی و یا همایش را به شکل کامل پذیرفته و با بالاترین کیفیت برگزار نماید.